ابزار برقی و شارژی, کارواش

شناخت انواع پمپ کارواش و کاربردهای آن

امروزه پیشرفت تکنولوژی و در نتیجه تولید ابزار و لوازم پیشرفته، تمامی ابعاد زندگی انسان‌ها را جهت افزایش آسایش و راحتی، در بر گرفته است. امر شستشو و نظافت سطوح نیز از جمله مواردی است که در روند زندگی روزمره و شغلی افراد، جایگاه ویژه‌ای دارد. برای یک شستشوی مطلوب و مناسب می‌بایست کاربران تجهیزات لازم را تهیه و سپس اقدام به انجام فعالیت کنند. تا پیش از اینکه انواع دستگاه‌های کارواش خانگی و صنعتی روانه‌ی بازار شوند، بسیاری از افراد با مشقت‌های فراوان و به کارگیری تعداد زیادی از افراد به‌عنوان نیروی کار، سعی در نظافت و شستشوی سطوح مختلف داشتند؛ اما، همان‌گونه که پیش از این بیان شد، فناوری‌های نوین با اختراع و تولید ابزارهای جدید، همواره در راستای آسایش و راحتی بیشتر افراد در جوامع گوناگون می‌کوشند.

تولید انواع کارواش‌ نیز یکی از گام‌هایی است که تولیدکنندگان مربوطه جهت افزایش و تضمین کیفیت امور نظافتی برداشته‌اند. در مقاله‌ی پیش رو قصد داریم با معرفی انواع پمپ کارواش، نوع فعالیت‌ آن‌ها، قیمت پمپ کارواش و … مخاطب را به یک شناخت نسبی از این قطعه‌ی حیاتی برسانیم. چنانچه شما نیز از آن دسته افراد علاقمند به بررسی تخصصی ابزارآلات صنعتی هستید، با ما همراه باشید.

پمپ پیستونی چیست و چگونه کار می‌کند؟

یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین قطعاتی که در کارواش‌ها وجود دارد، پمپ است. پمپ‌های کارواش به علت شباهت ساختاری با پمپ‌های آب پیستونی، با نام پمپ پیستونی نیز، شناخته می‌شوند. به‌طور کلی این پمپ‌ها را بر اساس نوع کارکردی که دارند در سه دسته‌ی خانگی، صنعتی و نیمه‌صنعتی قرار می‌دهند. نوع استفاده‌ای که انواع پمپ کارواش‌ را بر اساس آن می‌سازند، بر اندازه آن نیز تاثیرگذار بوده و بدیهی است که نوع خانگی در ابعاد کوچک‌تر و تک فاز و نوع صنعتی و نیمه‌صنعتی با قدرت بسیار بالاتر و همچنین اندازه‌ی بزرگ‌تر تولید می‌شوند.

عبارت فوق بیانگر این است که تنها تفاوت عمده‌ای که بین انواع مختلف پمپ‌های کارواش‌ وجود دارد، فشار بار الکتریکی و میزان قدرت موتور آن‌هاست. البته ناگفته نماند این تفاوت ولتاژ، عملکرد دستگاه را به طرز قابل توجهی تحت تاثیر قرار خواهد داد، به‌طوری که از کارواش‌های خانگی تنها برای شستشوی سطوح ساده بهره می‌برند؛ اما، قدرت کارواش‌های صنعتی به گونه‌ای است که اپراتور با استفاده از آن، قادر به انجام اعمال سخت‌تری است که عبارتند از:

  • رسوب‌زدایی؛
  • رنگ‌بری؛
  • نظافت دستگاه‌های گوناگون؛
  • زدودن چربی‌ها و آلودگی‌های تقریبا عمیق‌؛
  • شستشوی تجهیزات صنعتی.

از جمله مزایای استفاده از انواع پمپ کارواش‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش راندمان کاری؛
  • کاهش نیروی انسانی؛
  • کاهش مصرف آب؛
  • بالارفتن سرعت کار؛
  • و …
نحوه‌ی عملکرد پمپ کارواش

نحوه‌ی عملکرد پمپ کارواش

نحوه‌ی عملکرد انواع پمپ کارواش

کارواش‌ها از بخش‌های گوناگونی ساخته‌ شده‌اند و هریک از این بخش‌ها، با انجام وظیفه‌ای که در هدف کلی دستگاه دارند، به پیشبرد عملکرد کارواش کمک می‌کنند. ابتدا آب از منبع خارجی وارد پمپ شده و در بخشی ذخیره می‌شود. پمپ با ایجاد فشار بالا و جابه‌جایی مثبت، موجب افزایش فشار بر آب شده و آب پرفشار را به لنس و شلنگ منتقل می‌کند. همه‌ پمپ‌ها یک بخش کنترل‌کننده‌ منوط بر دستور از اپراتور دارند و هنگامی که فرد نیروی اهرم فشار را قطع می‌کند، آب درون محفظه باقی مانده و جریان خروجی قطع می‌شود. انواع پمپ کارواش‌ موجود در بازار، انرژی لازم خود جهت فعالیت را از دو روش استفاده از سوخت‌های فسیلی و جریان برق کسب می‌کنند.

انواع پمپ کارواش

همان‌گونه که در بخش‌های پیشین اشاره شد، انواع پمپ کارواش را در سه نوع خانگی، صنعتی و نیمه‌صنعتی می‌سازند. آن‌چه که موجب تفاوت این پمپ‌ها با یکدیگر می‌شود، میزان فشار و ولتاژی است که از طریق قدرت موتور اعمال می‌شود. در ادامه‌ این مقاله، به بررسی بیشتر هر یک از این پمپ‌ها می‌پردازیم.

پمپ کارواش خانگی

پمپ‌های کارواش خانگی را معمولا در نوع تک فاز تولید می‌کنند و این امر باعث کوچک‌ترشدن اندازه‌ی موتور خواهد شد. باالطبع؛ هنگامی که موتور کوچک‌تر است، اندازه‌ی کلی دستگاه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و پمپ کارواش خانگی، دستگاهی کوچک با تولید بار الکتریکی کم خواهد بود. از این پمپ‌ها در جهت شستشوی سطوح ساده‌تر همچون اتومبیل، زمین و …. استفاده می‌شود.

شاید تمایل به خواندن این مقاله را داشته باشید: لزوم یادگیری نحوه هواگیری کارواش خانگی

پمپ کارواش صنعتی و نیمه‌صنعتی

برخلاف نوع خانگی کارواش‌ها، این کارواش‌ها در ابعاد نسبتاً بزرگ و در سبک سه فاز می‌سازند. موارد مصرف انواع پمپ کارواش‌های صنعتی را می‌توان در اعمالی همچون:

  • شست‌وشوی تجهیزات، دستگاه‌ها و محیط‌های صنعتی؛
  • نظافت سطوح شهری؛
  • رنگ‌زدایی از سطوح صنعتی رنگ‌گرفته؛
  • صنایع فولاد؛
  • و پتروشیمی.

دانست.

همان‌طور که می‌بینید، نوع مصارفی که برای پمپ کارواش صنعتی در نظر گرفته می‌شود، فشار و قدرت بسیار بالایی را طلب می‌کند و نوع ساده یا تک فاز موتور هرگز برای آن کافی نخواهد بود.

انواع پمپ کارواش

انواع پمپ کارواش

عوامل موثر بر قیمت انواع پمپ کارواش

امر بدیهی در تعیین قیمت پمپ کارواش را می‌توان کوچک یا بزرگ‌بودن آن یا در واقع خانگی و صنعتی‌بودنش دانست. قیمت پمپ کارواش کوچک و خانگی در اغلب مواقع به میزان قابل توجهی از انواع پمپ کارواش صنعتی‌ کمتر است؛ اما، این مسئله تنها عامل تاثیرگذار بر قیمت پمپ‌های کارواش نبوده و عوامل دیگری نیز تاثیرگذار هستند که عبارتند از:

  1. مارک و شرکت سازنده پمپ کارواش؛
  2. نوع سوخت مصرفی؛
  3. میزان ولتاژ؛
  4. قدرت موتور؛
  5. جنس بدنه؛
  6. فعالیت تخصصی دستگاه.

سوالی که ممکن است ذهن مخاطب را درگیر کند، علت تاثیر نوع سوخت مصرفی پمپ کارواش، بر قیمت آن است. دستگاه‌هایی که از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند، قدرت تولید ولتاژ بالایی دارند و همین امر به خودی خود در افزایش قیمت آن‌ها نقش خواهد داشت و از طرف دیگر برخورد صفحات داخلی دستگاه با سوخت فسیلی (ذغال) موجب اصطکاک می‌شود و در فواصل زمانی کوتاهی دستگاه را نیازمند تعمیرات می‌کند. موتور نوع برقی پمپ کارواش، قدرت تولید ولتاژ و فشار بسیار کمتری از نوع ذغالی آن دارد و همین امر در راستای سقوط چشمگیر قیمت این دستگاه کافی است.

شاید تمایل به خواندن این مقاله را داشته باشید: همه نکات لازم درباره تفاوت کارواش دینامی و ذغالی

کلام آخر

شناخت کامل انواع پمپ‌ کارواش و دیگر ابزارآلات صنعتی نیازمند مطالعه‌ بسیار زیاد است و کارکردن با آن‌ها نیز خارج از مطالعات تئوری در گرو تجربه و تخصص خواهد بود. بااین‌حال، شناخت کلی از این لوازم را می‌توانید از مراجع مطمئن و تخصصی پیگیری کنید. یکی از مجلاتی که اطلاعات جامع و کاربردی‌ را به مخاطبین خود عرضه می‌کند، سایت فروشگاهی انبرچه است. فروشگاه اینترنتی انبرچه، جهت رفاه حال مشتریان خود، علاوه بر عرضه‌ محصولات درجه یک، مقالات معرفی محصولات، مقایسه، بررسی و غیره.. را در سایت خود قرار داده است. شعبه‌ اینترنتی انبرچه، می‌کوشد تا با تکیه بر تجربیات ده ساله‌ خود در امر فروش و بررسی ابزارآلات لازم برای فعالیت‌های کارگاهی و ساختمانی، با حذف واسطه‌ها، اصلی‌ترین محصولات را به مخاطبین خود عرضه کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید