در این مطلب، قصد داریم شما را با مزایا و معایب دریل برقی آشنا کنیم و آن را با دریل شارژی مقایسه نماییم تا بتوانید در موقعیت های مختلف، برای کار با هر کدام بهترین تصمیم را بگیرید. پیش از اینکه به مقایسه و توضیح این موارد بپردازیم، ابتدا تعریفی جامع از انواع دریل و کاربر هر یک می خوانیم.
دریل چیست؟
دریل یکی از پرکاربردترین ابزار ها برای انجام انواع سوراخ کاری، باز یا بسته کردن پیچ، تخریب و … است که تنوع بسیار زیادی دارد و هر یک از مدل های آن وظیفه متفاوتی دارند که شما باید با توجه به نوع کاری که می خواهید با این ابزار انجام دهید، نوع آن را انتخاب کنید و به بهترین شکل ممکن به انجام کار مد نظرتان بپردازید.
دریل ها از قسمت های مختلفی مانند مته، کلید روشن / خاموش، دسته، منبع تغذیه و … تشکیل شده که هر کدام جزوی از سیستم عملکرد دریل است و به عملکرد صحیح دریل کمک می کند. اما مهمترین قسمت دریل، منبع تغذیه آن است که در ادامه به صورت دقیقتر و کاملتر آن را بررسی می کنیم.
دریل برقی چیست؟
دریل برقی به نوعی از دریل گفته می شود که منبع تغذیه آن نیروی برق مستقیم است و از باتری یا … استفاده نمی کند. مزایا و معایب دریل برقی را در ادامه مطلب بررسی می کنیم؛ اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که قدرت این نوع از دریل بسیار بیشتر از دریل های شارژی است. چرا که از نیروی برق به صورت مستقیم تغذیه می شود. اما در مقابل، کاربرد دریل های شارژی به گستردگی دریل برقی نیست و فقط در شرایط مناسب و کار های سبک می توان از این نوع دریل استفاده کرد.
برای اتصال دریل برقی به برق و شروع به کار، از یک سیم نسبتا بلند استفاده می شود. همچنین این نوع دریل در انواع مختلفی از جمله دریل بتن کن، دریل چکشی و … نیز تولید می شود.
شاید تمایل به خواندن این مقاله را داشته باشید: آموزش جامع استفاده از دریل برقی
دریل شارژی چیست؟
دریل شارژی، نوع دیگری از دریل است که به جای سیم و اتصال آن به منبع مستقیم برق، از یک باتری شارژی در آن استفاده شده و باعث شده که کاربر بتواند بدون دسترسی به برق و محدودیت های مکانی، ساعت ها با آن کار کند. اما این دریل ها محدودیت های خاص خود را دارند و نمی توان در بسیاری از کار ها از آن ها استفاده کرد و فقط در کار های سبک قابل استفاده اند که در ادامه در کنار توضیح مزایا و معایب دریل برقی، به این مورد هم اشاره می کنیم.
انواع دریل شارژی
دریل های شارژی انواع مختلفی دارند که می توان در مواقع ضروری از آن ها استفاده کرد؛ ولی استفاده از دریل های شارژی برای انجام کار های سنگین و بلند مدت پیشنهاد نمیشود. زیرا قدرت و عملکرد دریل های شارژی چند پله پایینتر از دریل های برقی است و نمی تواند در استفاده های سنگین رضایت شما را جلب کند.
- پیچ گوشتی شارژی
- بتن کن شارژی
- چکشی (ضربهای) شارژی
ویژگی های دریل های شارژی
امروزه دریل های شارژی جزو پرکاربردترین ابزار های موجود است که طرفداران زیادی هم دارد. این دریل ها به دلیل نوع کاربردشان، وزن کمی دارند که یکی از ویژگی های مهم این نوع دریل است. همچنین در کنار وزن کم خود، عدم نیاز به دسترسی به نیروی برق را برای ساعاتی ممکن کرده است که این کار به وسیله باتری آن انجام می شود که قادر است بدون اتصال به برق مستقیم، ساعت ها نیروی مورد نیاز دریل را فراهم کند.
قابلیت تنظیم جهت چرخش دریل یکی دیگر از ویژگی های آن است که ممکن است در برخی از دریل های برقی وجود نداشته باشد. این قابلیت یکی از حیاتیترین قابلیت های یک دریل شارژی است؛ زیرا دریل شارژی در اغلب اوقات برای مصارف خانگی استفاده می شوند و کاربر برای راحتتر کردن فرآیند باز و بسته کردن انواع پیچ، به یک پیچ گوشتی سریع نیاز پیدا خواهد کرد.
اما قابلیت تنظیم سرعت را نباید نادیده گرفت. در اکثر دریل های شارژی می توانیم قابلیت تنظیم سرعت چرخش دریل را ببینیم و با توجه به نوع کارمان از آن استفاده کنیم. همچنین برخی از مدل های دریل های شارژی، دارای حالت چکشی یا ضربهای نیز هستند و برای تنظیم حالت آن، دکمه در دریل برای آن تعبیه شده است. اما این نکته را فراموش نکنید که دریل شارژی چکشی یا ضربهای، قابلیت تغییر حالت عملکرد از چکشی به معمولی یا بالعکس را ندارد؛ زیرا همان طور که از اسم آن مشخص است، عملکرد آن فقط به صورت ضربهای یا چکشی می باشد و حالت دیگری ندارد.
از دیگر ویژگی های دریل های شارژی
سه نظام این دسته از دریل ها به دو نوع اتوماتیک و آچاری تقسیم می شود و در دو جنس فلزی و پلاستیکی تولید شده است. برای تعویض مته در نوع آچاری سه نظام ها به آچار مخصوص آن نیاز داریم تا بتوانیم سه نظام را باز کنیم و مته جدید را جایگزین مته قبلی کنیم. اما در سه نظام اتوماتیک، بدون استفاده از آچار و تنها به وسیله دست، امکان تعویض مته و باز کردن سه نظام وجود دارد.
قابلیت دیگری که فقط در بعضی از دریل ها دیده می شود، قابلیت نشان دادن میزان شارژ باتری دریل است. در برخی از مدل ها، مقدار شارژ باتری دریل توسط نمایشگر یا چراغ ها نمایش داده می شوند که می تواند بسیار مفید و کارآمد باشد. این قابلیت به شما کمک می کند تا کار خود را با مقدار شارژ دستگاه هماهنگ کنید و یا حتی زمانبندی درستی را برای استفاده بهینه از دریل و شارژ باتری آن انجام دهید.
شاید تمایل به خواندن این مقاله را داشته باشید: آشنایی کامل با دریل های شارژی
ویژگی های دریل های برقی
دریل های برقی دستهای دیگر از دریل ها است که قدرت را در کنار عملکرد مطلوب در کار های سنگین به شما ارائه می دهد. دلیل قدرت بالای آن این است که محدودیت خاصی در منبع تغذیه دریل وجود ندارد و دریل مستقیما از نیروی برق تغذیه می شود. اما همین مورد باعث شده که محدودیت مکانی در دریل برقی یکی از معایب آن به حساب بیاید. زیرا برای استفاده از دریل باید آن را توسط یک سیم به یک پریز برق وصل کنیم که همین مورد باعث می شود نتوانیم در موقعیت های خاصی از دریل استفاده کنیم.
ویژگی های دیگر این دریل تقریبا همانند دریل های شارژی است که در بالا آن ها را به صورت کامل گفتیم. اما تفاوت های اساسی دریل برقی با دریل شارژی را می توانید در ادامه به صورت کامل مشاهده کنید.
مزایا و معایب دریل برقی
در این قسمت می خواهیم مزایا و معایب دریل برقی را به صورت مختصر برای شما بیاوریم.
مزایای دریل برقی
- قدرت بیشتر نسبت به دریل های شارژی
- عملکرد بهتر و پایدارتر
- قابلیت استفاده در مدت طولانی
- قابل استفاده در کارهای سنگین
- تنوع در کاربرد
- و …
معایب دریل برقی
- محدودیت مکانی در استفاده
- وجود سیم
- قیمت نسبتا بالا
- وزن نسبتا بالا
- و …
جمع بندی
در این مقاله با مزایا و معایب دریل برقی و ویژگی ها و کاربرد هر کدام آشنا شدید. اما اگر هنوز نتوانستهاید تصمیم قطعی خود را برای تهیه هر کدام از انواع دریل بگیرید، باید به نوع کار خود توجه کنید. اگر برای مصارف خانگی و سبک قصد خرید دریل دارید، بهتر است دریل شارژی را برای خرید انتخاب کنید ولی اگر برای مصارف حرفهای و بلند مدت قصد تهیه دریل دارید، ما به شما دریل برقی را پیشنهاد می کنیم. امیدواریم که توانسته باشیم به شما در انتخاب دریل و آشنایی با مزایا و معایب دریل برقی کمک کرده باشیم.
مقاله بسیار کامل و کارآمدی بود
به طور کلی دریل برقی و شارژی خیلی باعث سهولت اعمال انسانی شده و مدام در حال پیشرفت و تکنولوژی بهتر می باشد
امیدوارم در راستای افزایش اطلاعات کاربران مقالات بیشتری منتشر کنید.
ممنون از اطلاعات ذکر شده در مقاله