کمپرسورهای باد بر اساس ظرفیت و حجم مخزن دارای انواع مختلفی از ۵۰ تا ۱۵۰۰ لیتر هستند و کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری یکی از آنهاست. علاوه بر این کمپرسورها انواع مختلفی دارند. لذا شما باید به منظور خرید کمپرسور مناسب، در ابتدا تمامی نیازهای خود را ارزیابی کرده تا علاوه بر انتخاب حجم مناسب برای کمپرسور، دیگر ویژگیهای این دستگاه را تحت بررسی قرار داده و در نهایت اقدام به خرید کنید. حال در صورتی که کمپرسور هوای ۲۵۰ لیتری را انتخاب کردهاید، بهتر است تا انتهای این محتوا را مطالعه کنید تا اطلاعات جامعی نسبت به این کمپرسور و انواع آن به دست آورید.
نحوه کار کمپرسور باد به چه صورت است؟
بدون شک شما آشنایی مختصری نسبت به کمپرسورهای بادی دارید؛ اما، لازم است برای معرفی کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری، کمی راجع به ساختار و نحوه کار کمپرسورهای هوا صحبت کنیم.
کمپرسور باد دستگاهی مکانیکی است که با نامهای دیگری چون پمپ باد، کمپرسور هوا و پمپ هوا نیز در بازار شناخته میشود. وظیفه این دستگاه تولید باد با فشار زیاد جهت راهاندازی برخی ابزارآلات و دستگاههای بادی مانند پیستوله رنگ، بکس، دریل بادی و غیره…. است. حال نحوه کار آن به این صورت است که دستگاه گاز یا هوای تولیدشده توسط موتور خود را در مخزن ذخیره کرده، سپس فشرده میکند و در نهایت آن را به صورت هوای فشرده (باد با فشار زیاد) به دستگاههای مختلف انتقال میدهد. روش فشردهسازی هوای داخل پمپ با افزایش دمای آن انجام میشود.
به همین خاطر ممکن است گاز خروجی آن دمای بالایی داشته باشد و به همین دلیل برخی از کمپرسورها دارای خنککننده نیز هستند. کمپرسورهای بادی موارد مصرف گستردهای دارند از کارگاهها و کاربردهای کوچک گرفته تا برای کارخانهها و خطوط تولید مراکز صنعتی. لذا انواع مختلفی از این دستگاه در بازار موجود است و هر یک کاربردهای متفاوتی دارد که شما میتوانید با توجه به نیاز و مورد مصرف مدنظرتان، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
مشخصات فنی کمپرسورهای بادی
دستهبندی کمپرسورهای بادی بر اساس معیارهای مختلفی انجام میشود که به مشخصات فنی آن برمیگردد. برخی از این مشخصات عبارتند از:
- مکانیزم عملکرد: بهطور کلی سه دسته کمپرسور بادی وجود دارد:۱. کمپرسور باد دینامیکی ۲.کمپرسور باد جابهجایی و ۳. انژکتور. این دستهبندی به نحوه عملکرد پمپ برای تولید هوا مربوط است که باز هر کدام انواع مختلفی دارند.
- ماکسیمم فشار: حداکثر میزان فشار باد دستگاه را نشان میدهد.
- ابعاد دستگاه: پمپهای هوا بر اساس طول و عرض و ارتفاع خود نیز دارای مدلهای مختلفی هستند.
- وزن دستگاه
- آمپر موتور دستگاه
- منبع تغذیه موتور: موتور الکتریکی و موتور سوخت فسیلی (بنزینی) که در مواقعی که دسترسی به برق وجود ندارد، بسیار مناسب است.
- سیتسم روانکاری: کارکردن با روغن یا بدون روغن(oil free)
- صدادار و بیصدابودن(سایلنت)
- ظرفیت مخزن و هوادهی
حال نوع کمپرسور مدنظر ما در اینجا، کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری است. یکی از نکات قابل توجه هنگام خرید پمپ هوا، تعیین میزان هوای خروجی در دقیقه است. در واقع میزان هوادهی به قدرت موتور پمپ بستگی دارد. هر چه دبی موتور بیشتر باشد، حجم هوای تولیدشده در یک دقیقه بیشتر خواهد بود.
نحوه انتخاب کمپرسور باد با ظرفیت مورد نیاز
به منظور انتخاب صحیح پمپ باد با ظرفیت مناسب، کل هوای لازم تمام دستگاهها را به دست آورده و سپس تقسیم بر ۰.۶ میکنید تا حجم مخزن مناسب پمپ به دست آید. شاید تصور کنید زمانی که یک کمپرسور ۲۵۰ لیتری خریداری میکنید، این کمپرسور توانایی تامین ۲۵۰ لیتر هوا در دقیقه را دارد، در صورتی که چنین نیست. چرا که در این صورت پمپ باید دائم روشن باشد که این از قدرت موتور کاسته و موجب استهلاک آن میشود. بر طبق این فرمول یک کمپرسور ۲۵۰ لیتری توانایی تامین ۱۵۰ لیتر هوا در دقیقه را دارد. علاوه بر این تعداد دفعات مجاز خاموش و روشن کردن هر پمپ در ساعت نیز عامل مهمی در تعیین ظرفیت مخزن پمپ است.
معرفی کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری
یکی از پرکاربردترین انواع کمپرسورهای هوای موجود در بازار کمپرسور ۲۵۰ لیتری است. همانطور که از اسمش پیداست دارای ظرفیت مخزن ۲۵۰ لیتر است؛ اما، ظرفیت هوادهی آن ۱۵۰ لیتر در دقیقه خواهد بود. لذا این پمپ هوا از جمله کمپرسورهای نیمه صنعتی بوده و برای کارگاههای کوچک با حجم هوای کمتر مناسب است. مکانیزم کار پمپهای ۲۵۰ لیتری معمولا به صورت پیستونی یا جابهجایی مثبت است. البته نوع تسمهای آن نیز وجود دارد که سرعت بیشتری نسبت به نوع پیستونی آن خواهد داشت؛ اما، روغنریزی و سروصدای بیشتری ایجاد میکند. نحوه کار پمپهای پیستونی به این صورت است که با حرکت رفت و برگشتی پیستون داخل سیلندر، حجم هوای موجود در مخزن را کاهش داده و بر فشار آن میافزاید و در نهایت گاز با فشار زیاد به دستگاه مربوطه منتقل میشود. در واقع حرکت چرخشی موتور به حرکت رفت و برگشتی پیستون تبدیل میشود.
کمپرسورهای پیستونی دارای انواع مختلفی هستند که دو نوع از آنها پمپهای یک طرفه و دو طرفه است. پمپ یک طرفه از یک طرف آن فرآیند تراکم گاز انجام میشود؛ اما، در نوع دو طرفه از هر دو طرف جلو و عقب عملیات مکش و تراکم با فاصله زمانی انجام خواهد شد.
مشخصات فنی کمپرسو باد ۲۵۰ لیتری
بهطور کلی هنگام خرید هر دستگاهی توجه به مشخصات فنی آن که شامل ظرفیتها و قدرت قسمتهای مختلف آن است از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. لذا از جمله مشخصات فنی قابل توجه در این نوع کمپرسور نیز عبارتند از:
• فشار هوای تولیدشده: که در این نوع پمپ ۶ تا ۸ بار است.
• ظرفیت مخزن: ۲۵۰ لیتر.
• ظرفیت هوای آزادشده: ۱۵۰ لیتر در دقیقه.
• ضخامت ورق مخزن: ضخامت ورق مخزن مدلهای مختلف پمپهای ۲۵۰ لیتری معمولا بین ۳ الی ۴ میلیمتر است. لذا نگران فرسودگی و سوراخشدن آن در طول زمان نباشید. البته ضخامت بالای ورق مخزن پمپ موجب افزایش وزن آن شده است. البته نگرانی بابت حمل آن وجود ندارد چرا که این پمپها دارای چرخهایی جهت سهولت در حملونقل هستند.
• قدرت الکتروموتور: قدرت موتور در توانایی پمپ برای تولید هوا بسیار موثر است که در مدلهای مختلف متفاوت خواهد بود.
• مدل سیلندر: در مدلهای مختلف متفاوت بوده؛ اما، معمولا مدل ۲۰۶۵ دارای قدرت بالا و استهلاک پایین است.
• جنس مخزن: جنس فلز مورد استفاده در ساخت مخزن در پوسیدگی و طول عمر مخزن تاثیر به سزایی دارد.
• حالت مخزن: انواع مدلهای کمپرسورهای بادی ۲۵۰ لیتری به سه صورت ایستاده، افقی و بدون مخزن وجود دارند.
• ابعاد کمپرسور: در حالتهای مختلف ایستاده، افقی و بدون مخزن متفاوت است.
انواع کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری
از این نوع پمپ هوا در بازار انواع و مدلهای مختلفی موجود است که شما باید بر اساس شرایط و نیازهای خود، پمپ مناسب را انتخاب کنید.
انواع کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری بر اساس حالت مخزن
اساسا مخزن پمپ باد از مهمترین اجزای یک کمپرسور هواست که وظیفه ذخیرهسازی هوای تولیدشده، توسط هواساز را بر عهده دارد. این موضوع باعث میشود که نیاز به هوای فشرده در طول زمان تامین شود. انواع کمپرسور باد دارای مخزنها با مدلهای مختلفی هستند. حال انواع مخزن پمپهای پیستونی هم بهصورت افقی و هم ایستاده (عمودی) وجود دارند. منظور از بدون مخزن هم موارد خاصی است که میتوان هواساز و الکتروموتور را به صورت مجزا روی شاسی نصب کرده و از طریق لوله یا شلنگ، هوا را به مخزن انتقال داد؛ اما، برای پمپهای اسکرو مخزن معمولا بهصورت ایستاده و تانکی است. علاوه بر این مخزن پمپ باد دارای ظرفیتهای مختلفی نیز هست که از ۱۰ لیتر شروع شده و تا ۱۰ هزار لیتر هم موجود است. مخزن پمپهای پیستونی همراه هواساز و موتور هم قابل ارائه است.
انواع کمپرسور ۲۵۰ لیتری از نظر برق موتور
کمپرسورهای ۲۵۰ لیتری از آنجا که برای مصارف کوچک کاربرد دارند، معمولا از برق تک فاز دو خازنه برای تامین برق خود استفاده میکنند. البته بنا به سفارش مشتری، موتور سه فاز هم در برخی مدلها وجود دارد؛ همچنین، همانطور که بیان کردیم کمپرسورها در انواع مختلف دیگری مانند بدون روغن و روغنکاری شده، باصدا و بدونصدا(سایلنت)، تسمهای و سیلندری، کتابی و خورجینی نیز وجود دارند که کمپرسورهای ۲۵۰ لیتری نیز این مدلها را داراست و با توجه به نیازتان باید خریداری شود. بهعنوان مثال اگر محیط کاربری محیطی تمیز است، بهتر است از پمپهای بدون روغن استفاده کنید (البته ناگفته نماند قدرت پمپهای روغنکاریشده بیشتر است).
تفاوت کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری در حالت افقی و عمودی
در واقع این دو از نظر کارآیی تفاوتی با یکدیگر ندارند و تنها تفاوت در حالت قرارگرفتن آنهاست؛ اما، این موضوع موجب تفاوتهایی در موارد کاربردشان شده است. به این صورت که کمپرسورهای افقی از نظر مساحت فضای بیشتری نیاز دارند و برای کارگاهها و مکانهایی با فضای کوچک پیشنهاد نمیشود؛ اما، از نظر حملونقل و جابهجایی آسانتر هستند و برای پیستولههای رنگ و نقاشی که نیاز به جابهجایی دارند، بسیار مناسب خواهند بود. کمپرسورهای بادی ایستاده، فضای کمتری را اشغال میکنند؛ اما، جابهجایی دشوارتری دارند و برای کارگاههای با فضای کم که نیاز زیادی به جابهجایی هم نداشته باشند، مناسب هستند مانند کارگاههای قابسازی.
مشهورترین برندهای کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری
در بازار برندها و مدلهای مختلفی از این نوع کمپرسور وجود دارد که هر کدام دارای مشخصات منحصربهفردی هستند. اکثر کمپرسورهای بادی ۲۵۰ لیتری در بازار معمولا ساخته کشورهای چین، ایتالیا و ایران است که در زیر به بررسی مشخصات هر یک میپردازیم.
کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری ایتالیایی
پمپهای هوای ایتالیا از بهترین کمپرسورهای هوا هستند. بهطور کلی کمپانیهای ایتالیا از بهترین تولیدکنندگان پمپهای پیستونی به شمار میروند. علت آن نیز کیفیت متریال به کار رفته در ساخت آن و همچنین مصرف برق پایین موتور آن است. مشهورترین برندهای ایتالیایی کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری عبارتند از: آبک(ABAC)، فیما، ناردی و فامکو.
کمپرسور باد ایتالیایی برند فیما
این کمپانی یکی از بهترین تولیدکنندگان کمپرسور در جهان است که از متریال درجه یک با بالاترین کیفیت استفاده میکند. تولیدات این کمپانی انواع مختلفی از ویژگیهایی که در بالا نیز بیان شد، دارند؛ اما، شهرت این شرکت به تولید پمپهای oil free یا بدون روغن است.
کمپرسورهای باد ۲۵۰ لیتری چینی
متاسفانه، تعداد زیادی از پمپهای هوای ۲۵۰ لیتری موجود در بازار را پمپهای چینی به خود اختصاص داده است که از متریال ضعیف ساخته شده و کیفیت پایینی دارند و البته قیمت مناسبتری نیز خواهند داشت.
پمپهای هوای ۲۵۰ لیتری ایرانی
شرکتهای مهندسی داخل ایران نیز با بررسی و مهندسی معکوس پمپهای ایتالیایی موفق شدهاند با استفاده از موتور و برخی متریال ایتالیایی اقدام به مونتاژ و ساخت کمپرسورهای خوبی کنند که مسلما از نوع ایتالیایی خود قیمت پایینتری دارد؛ اما، از نظر کیفیت بهتر از نوع چینی است. برخی از مهمترین مارکهای آن نیز شرکتهای مفید، اسپادان، امید و… است.
قیمت کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری
قیمت این دستگاه تحت تاثیر عوامل مختلف، متغیر است که این عوامل عبارتند از:
• الکتروموتور کمپرسور ۲۵۰ لیتری: برند و قدرت موتور پمپ تاثیر بسیاری در قیمت آن دارد. چرا که بهعنوان مثال ممکن است برخی در سیمپیچ موتور به جای مس از آلومینیوم استفاده کنند. این موضوع میتواند در دراز مدت باعث سوختن موتور شود.
• برند و کیفیت هواساز به کار رفته: هواسازهایی که در پمپهای ۲۵۰ لیتری ایرانی به کار میروند، معمولا از برندهای آبک، فیما، فیاک و ایرمک ایتالیایی است که از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به نوع چینی خود برخوردار است.
• ضخامت ورق و جنس مخزن: بهترین ضخامت و جنس ورق مخزن پمپ باد ۲۵۰ لیتری ساختهشده از ورق فولاد مبارکه اصفهان با ضخامت ۳ یا ۴ میلیمتر است.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم به توضیح ویژگیها و قابلیتهای متعدد کمپرسور باد ۲۵۰ لیتری بپردازیم. همانطور که در ابتدا نیز بیان کردیم، به منظور تهیه این پمپ هوا، کسب اطلاعات لازم و دریافت مشاوره از متخصصان این حوزه حائز اهمیت است. شما میتوانید در کنار مطالعه این محتوا با تماس با کارشناسان سایت انبرچه تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورده و پس از آن اقدام به خرید پمپ مورد نیاز خود کنید. در سایت فروشگاه ابزارآلات انبرچه کمپرسور هوای ۲۵۰ لیتری روغنی و تسمهای مارک امید موجود است.